Thursday, 5 March 2015

JAMU JAWA






Assalam u ollz... So disini i nak share sikit lah pasal satu produk yang WAJIB DIMAKAN oleh semua wanita kat malaysia ni.

You all perasan tak? Kenapa banyak indonesian Expecially yg memang amalkan jamu ni,,,macam mane body diorang? kulit diorang? ko jangan la tengok bibik korang!!,,memang marbeles la kan,,,thats we call the power of tumbuh-tumbuhan.


Meh i nak story sikit lah ea,,,memang i dan family aku dah lama sangat amalkan makan jamu daripada Nek Piah kat kampung ni.

Jamu Nek Piah ni,, memang terbaik,, u all percaya tak,,kulit die, kulit anak-anak die semua halus mulus cantik je. Even time tu umur die dah 60 lebih.  Memang xde langsunglah dalam keturunan dia yang badan naik,,sebab kata nya jamu dia ni memang dia buat dari herba yang terpilih. Memang terbaik.

So time tu aku baru habis sekolah,( jangan main2,, time sekolah aku dah makan jamu taw!!!)  ade la borak dengan ayah,, cakap,,ish,,,kalau lah dapat resipi Nek Piah ni,,,memang boleh komersialkan jamu ni,,,hahahhaah...nampak tak darah perniagaan mengalir dalam tubuh aku time tu..

So ayah aku pun cuba lah nasib,,tanya kat Nek Piah ni, actually Nek Piah ni kira saudara jauh family kitorang jugaklah. So dengan harapan dapat lah sikit resipi untu diamalkan oleh keluarga kami,

Tapi sayang,,Nek Piah tak sempat bagi resipi jamu tu,,,Allah lebih menyayangi dia,, Nek Piah dah takde...hadoi,,,,start pada tu, aku pon apa lagi...agak frust tertonggeng-tonggeng la, Yela,,,mane lagi nak cari jamu yang power macam tu,,yang dah aku amalkan bape tahun dah.

Then lepas tu aku sambung belajar terus badan aku naik mendadak, heheheh,,,kawan2 yang kolej kesihatan muar mesti tau macam mana badan aku time tu kan,, memang sangat bersemangat waja lah kan!..heheheheh


So, nak dijadikan cerita,, aku terjumpa satu produk ni,,,dipanggil Jamu Jawa.
wah..hasilnya..lepas aku makan aku dapat rasa Jamu Jawa ni seakan-seakan sama dengan jamu Nek Piah yang aku makan time dulu2 tuh,,,

Hati aku betul2 excited dan terus aku suggestkan kat budak-budak ofis aku dan now,, they all pon dah jadi JAMUJAWARIAN yang tegar. SEE..hhheheheehehe


Actually Jamu Jawa ni memang banyak produk dia. but today aku story produk HOT die dulu lah yea...



JAMU JAWA BIASA= RM 39
JAMU JAWA GOLD = RM 50


Kelebihan jamu jawa nanti u all boleh refer kat pic bawah yea nanti. Beza Jamu Jawa Gold dan Jamu Jawa biasa ialah kesan nya yang lebih efektif dalam MENGURANGKAN BERAT BADAN.




Dan ni lagi 2 produk yang i makan pakai keluaran Syarikat Rustika ni ialah MEK JAWA WASH & MASKER SUSUK JAWA!!!....



Ni Mek Jawa Wash (memang superb)




Masker Susuk Jawa
(Memang terbaik la kan,korang just cuci je..then lepas 5 saat terus nampak kesan!! Konfirm melekat laki u all tu)


Then,,kalau u all nak tau,, aku pon google la, rupa-rupa nya dah BERATUS-RATUS testimoni pasal produk jamu jawa ni.Pergh... jom aku share sikit kat korang la kan,,,,














heheheh...camne??? anyway,,Jamu Jawa ni memang terbaik lah, Setanding dengan Jamu arwah Nek Piah yang aku story tadi tu.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Hi,, saya Nurul Shahida @ uyun. Kepakaran saya adalah 7 tahun dalam bidang kesihatan terutamanya  perbidanan. Masalah yang banyak dihadapi sekarang ini adalah ramai wanita mengambil remeh temeh berkenaan kesihatan dalaman sedangkan TANGGUNGJAWAB UTAMA wanita adalah melayan suami. Disini saya dapat membantu para wanita kembali ke zaman kegemilangan anak dara mereka dengan EFIKSYEN, CEPAT dan MURAH. Kenapa perlu bayar mahal sedangkan anda boleh berjimat dengan saya.

Facebook : Nurul Shahida
Hubungi saya di shahidauyun@gmail.com / 0105176779

p/s: Untuk kesenangan korang, just whats app je uyun, InsyaAllah akan reply selepas office hour, Almaklumlah, tahun ni kene sambung study lagi.Alhamdulillah




3 comments:

  1. Berminat denga Lami...
    Harga promosi Syawal...
    Untuk cear stock...
    Whatsapp : 0133196852

    ReplyDelete
  2. Dapatkn jamu jawa dgn sy. Wasap 013 5218403

    ReplyDelete
  3. Dapatkn jamu jawa dgn sy. Wasap 013 5218403

    ReplyDelete